Blogg

Förakta inte oss och förakta inte dig själv, Svensson!

Det finns inget land i världen som har öppnat sin famn för invandrarna som Sverige. Systemen finns där, boende, utbildning, vård och försörjning. Nu är problemet attityderna, era till oss och våra till er. Jag börjar med era attityder.

Att ta emot invandrare handlar inte om att visa er godhet och humanitet. Det handlar inte om att ni ska vara världssamvete. Det handlar inte om er. Det handlar om oss. Så ge oss verktyg för att lyckas!

-  Sluta att se oss som hjälplösa offer. Vi är starka människor som tagit oss över hav, bergspass och öknar.  Vi har förföljts och plågats. Ändå har vi tagit oss tagit oss hit. Det gör inte svaga människor!

- Tyck inte synd om oss, tyck om oss! Sluta curla och sopa banan framför oss. Det är viktigare att vi lär oss än att det ska vara lätt.  Om du tycker att det är så svårt i Sverige att vi behöver hjälp med det enklaste så skulle du testa Mosul eller Kobane. Det är det kaoset många av oss överlevt. Att inte tro att vi klarar av något är också en slags rasism. Prata inte barnspråk med oss.

- Sluta anpassa er till oss utan låt oss lära oss av er. Skäms inte över er kultur. Er kultur fungerar. Det gjorde inte vår. Det är därför vi är här. Om inte vi lär oss av er så kommer vi aldrig att klara livet i väst.

- Ni vill väl att vi ska lyckas i Sverige? Kräv då språk och kulturförståelse av oss. Gör ni inte det dömer ni oss till ett evigt utanförskap i en förort

- Lär oss vad mänskliga rättigheter är, lär oss och kräv av oss att mänskliga rättigheter ska gälla invandrarkvinnor.

Mest lästa inläggen

soheilafors.blogg.se

Så förlorade vi integrationen

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/rektorn-okning-av-vardagsheder-i-yng...

soheilafors.blogg.se

När kyrkklockorna tystnar

Jag har funderat på frågan om böneutrop från moskéer i Sverige. Frågan är b...

soheilafors.blogg.se

En lathund för att hitta islamister

Just nu pågår förberedelserna för fullt. Senast 10 april ska Länsstyrelsen ...

soheilafors.blogg.se

Kvinnodagen är någon annans dag.

Kvinnodagen i förorten är någon annans dag, inte förortskvinnornas. I går u...